Elektrik Faturasına İtiraz

Elektrik faturasına itiraz, pek çok kişinin merak ettiği konulardan biri. Fazla gelen elektrik faturanıza itiraz etmek istiyorsanız, bunun için 1 yıl kadar süreniz vardır ve yapacağınız itiraz ortalama 10 gün içerisinde cevaplanacaktır.
Fazla Gelen Elektrik Faturasına Nasıl İtiraz Edilir?

Bazı aylarda elektrik faturaları beklenenden daha yüksek gelebilir. Bu durum elektrik tüketiminin artması, teknik bir sayaç arızası, sayaç okuma tarihleri arasındaki süre, sayacın yanlış okunması gibi nedenlerden dolayı olabilir.

Fazla Gelen Elektrik Faturasına Nasıl İtiraz Edilir?

Elektrik faturanızın fazla geldiğini düşünüyorsanız 1 yıl içerisinde faturanıza itiraz edebilirsiniz. Hizmet aldığınız elektrik dağıtım şirketlerinin iletişim kanalları üzerinden elektrik faturasına itiraz işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. 

Kaçak Elektrik Cezası Nedir?

Kaçak elektrik cezası, kaçak elektrik kullandığı tespit edilen tüketicilere, Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca kesilen bir cezadır.

Kayıp Kaçak Bedeline Nasıl İtiraz Edilir?

Kayıp kaçak bedeli iadesi yapıldığı durumlar olduğu, itirazı yapan kişilerin ise Yargıtay 3. Hukuk Dairesi’nin kararını emsal gösterdiği öğrenilmiştir. Ancak bu konu ile ilgili en doğru kararı almak için avukatınıza danışmanızı tavsiye ederiz.

Kaçak Elektrik Cezası Borçları Nasıl Ödenir?

Bağlı bulunduğunuz görevli elektrik tedarik şirketi veznelerinden, Bölge ve İşletme Müdürlüklerinden ve şirket hesap numaralarından, banka havale/EFT yolu ile kolaylıkla ödeme yapılabilmektedir.

Sayaç Okuma Süresi Ne Kadardır?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan düzenleme ile elektrik sayaçlarının okuma süresi 35 günü geçmeyecek şekilde sınırlandırılmıştır. Tüm elektrik dağıtım şirketlerinin sayaçları 25 ile 35 günü geçmeyecek şekilde sayaç okuması ve elektrik faturası oluşturması gerekmektedir.

Elektrik Sayaç Okuma Bedeli Nedir?

Elektrik Sayaç okuma bedeli sayaç okuma işlemi başına alınan bir bedeldir. Bu bedel Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından sabit değer olarak belirlenmektedir. Sayaç okuma bedeli aslında dağıtım şirketlerinin vermiş olduğu hizmetler içerisine girdiğinden dolayı bu bedel dağıtım bedelleri içerisinde sayılır ancak işlem başına alınmış olan bir bedel olduğu için tüketime oranla hesaplanan dağıtım bedeli hesabından çıkarılmıştır.

İlgili İçerikler

27 Ağustos 2021 tarihinde yayınlandı.
Son Güncelleme: 30 Ekim 2024
EnCazip Ekibi
EnCazip Ekibi
Yazar
Yazar Hakkında
encazip.com’un amacı, tüketicilere her durumda tasarruflu ve cazip olanı gösteren bir kutup yıldızı olmaktır. Tüketicilerin tasarruf etmelerini ve bu süreçte kendilerini güvende hissetmelerini hedefler.
Detaylı Bilgi