Resmi adı Kara Araçları Kasko Sigortası olan Kasko, kasko genel şartlarını karşılayan motorlu ya da motorsuz kara araçlarının çeşitli nedenlerle meydana gelen maddi hasarlarını karşılayan bir sigorta türüdür. Trafik kazalarına bağlı hasarlar, aracın yanması veya çalınması gibi sorunların tamamı kasko tarafından güvence verilen teminatlar arasındadır. Zorunlu trafik sigortası, kaza durumunda karşı tarafın aracını güvence altına alırken; kasko, sigorta yaptıran kişiyi ve aracını trafikte yaşayabileceği her sorunla ilgili güvence altına alır.
Online Kasko Sigortası Nasıl Alınır?
Online kasko sigortasının normal kaskodan hiçbir farkı yoktur. Online kasko sigortası, doğrudan sigorta şirketine gitmeden, internet üzerinden yapılır. İnternetten kasko yaptırmak için hizmet sunan sigorta şirketlerinin resmi web sitelerinden, online kasko hesaplama yapan karşılaştırma sitelerinden veya broker hizmeti veren kurumlardan kolaylıkla online olarak kasko yaptırılabilir. Online kasko sigortası almak için; TC kimlik numarası, telefon numarası, ad, soyadı, e-posta adresi, ruhsat numarası ve ruhsat seri numarası gibi bilgiler gerekir. Kasko sigortasının şartları okunup kabul edildikten sonra, başvuru gerçekleştirilir. Ödeme, kredi kartı ile online olarak yapılır ve online kasko sigortası alma işlemi tamamlanır. Online kasko teklifi, ayrıca anlaşmalı bankaların internet veya mobil bankacılık şubelerinden de alınabilir.
Kredi Kartı ile Online Kasko Sigortası Alınır mı?
Bazı sigorta şirketleri online kasko sigortası satışı yapar. Bazıları ise online olarak yalnızca teklif verir ve daha sonra iletişime geçerek ödeme talebinde bulunur. Özellikle internet bankacılığı veya mobil bankacılık üzerinden alınan online kasko sigortaları, kredi kartı ile kolaylıkla ödenebilir. Bazı sigorta şirketlerinin ise kendi siteleri üzerinde online ödeme alt yapısı bulunur. Bu altyapıya sahip olan sigorta şirketlerine kredi kartı ile ödeme yapılabilir.
Kasko Sigortası Zorunlu mu?
Kasko sigortası zorunlu bir sigorta türü değildir. Kasko, kişinin isteğine bağlı olarak, aracını güvence altına almak amacıyla yaptırılır. Bu sebeple, zorunlu trafik sigortası ile karıştırılmamalıdır.
Kasko, zorunlu olmamasına karşılık, sağladığı güvenceler sebebiyle araç sahiplerinin yaptırması gereken bir sigorta türüdür. Herhangi bir kaza anında araca yönelik maliyet kayıplarıyla karşı karşıya kalmamak, bir nevi aracı güvence altına almak açısından kasko son derece önemlidir.
Bir Aracın Kasko Değeri Nasıl Hesaplanır?
Araçların kasko değeri, Türkiye Sigorta Birliği (TSB) tarafından aracın markası, modeli ve yaşı göz önüne alınarak hesaplanır. Kasko değeri, aracın ortalama piyasa değerini gösteren bir veridir. Kasko sigortalarının poliçe bedelleri, araçların kasko değerleri üzerinden hesaplanır. Kasko değeri aynı zamanda MTV gibi vergi türlerinin hesaplanmasında da kullanılır. Araçlar için ödenecek tazminat tutarları da aynı şekilde kasko değeri üzerinden gerçekleştirilir. Araçların kasko değerleri her yıl belirlenerek TSB resmi web sitesi üzerinde “kasko değer listesi” adı altında yayınlanır.
Kasko Hesaplama Nasıl Yapılır?
Kasko hesaplaması yapılırken aracın yaşı, modeli ve geçmişi gibi kriterler göz önünde bulundurulur. Hesaplama yapılırken aynı zamanda aşağıdaki kriterlere dikkat edilir.
- Aracın motor hacmi
- Aracın donanım ve aksesuarları
- Kaskolu aracın kayıtlı olsuğu şehir
- Poliçe isteklisinin ehliyet yaşı
- Poliçe isteklisinin hasarsızlık kademesi ve trafik ceza sicil kaydı
KASKO Teklifi Almak için Hangi Belgeler Gereklidir?
Kasko sigortası teklifi almak için gerekli olan belgeler şunlardır:
- T.C. kimlik numarası
- GSM numarası (Kişi ile iletişime geçilmesini sağlayacak telefon numarasıdır.)
- Ruhsat numarası (e-Devlet’te yer alan “araçlarım” sayfasından ruhsat numarasına ulaşılabilir. Tescil belgesi seri numarası kısmında yer alır.)
- Ruhsat seri numarası (Tescil belgesi seri numarasının ilk iki harfi seri numarasını, diğer rakamlar ise ruhsat numarasını belirtir.)
Kasko Poliçe Sorgulama Nereden Yapılır?
Kasko sigorta poliçesi sorgulaması, hem e devlet üzerinden hem de Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi üzerinden yapılabilir. Sigorta poliçesi sorgulamak isteyen araç sahiplerinin yalnzıca T.C. kimlik numaralarını ve araç plaka bilgilerini girmeleri yeterlidir. E-devlet üzerinden sorgulama yapacak olanların "Araçlarım" sayfasına gitmeleri gereklidir.
Kasko Sigortası Nasıl Hesaplanır?
Kasko sigortası hesaplanırken aracın markası ve model yılı göz önünde bulundurulur. Aracın piyasa değeri, kasko sigortasının hesaplanmasında önemli bir faktördür. Ancak kasko sigortası fiyatları her sigorta şirketinde değişiklik gösterebilir. Bu neden kasko sigortası karşılaştırma işlemi yapmak ve en uygun kasko sigortası teklifini bulmak önemlidir.
Kasko sigortası fiyatları aracın bulunduğu şehre göre de değişiklik gösterebilir. Örneğin aynı marka ve model bir aracın İzmir ilindeki kasko sigortası fiyatı 5.100 TL iken İstanbul ilindeki kasko sigortası fiyatı 6.798 TL olabilir.
Kasko Nasıl Bozulur?
Kasko sigortası, sigorta poliçesinin başladığı tarihten itibaren bir yıl geçerlidir. Bazı sigorta şirketleri ile yapılacak anlaşmalar neticesinde bu süre değişebilir. Sigorta poliçe süresi içinde, aracın herhangi bir kazaya karışması ve kaza masraflarının kasko sigortası tarafından karşılanması halinde kasko bozulur. Kazaya karışan aracın masrafları kaskoya ödetilmez ise kasko devam eder.
Kasko Yenileme Ne Zaman Yapılır?
Kasko, genellikle 1 yıl için yapılan bir sigorta türüdür. Süreç, poliçe tarihinden itibaren başlar ve bir sonraki yılın aynı tarihinde sona erer. Kasko yenileme tarihini öğrenmek isteyen araç sahiplerinin, kasko poliçesini incelemeleri ya da sigorta şirketini arayarak bilgi almaları önerilir.
Kasko Sigortası Teminat Kapsamı Nedir?
Kasko sigortası teminat kapsamı, kaskonun hangi durumlarda masrafları karşılayacağını ifade eder. Kasko teminatları ve kapsamı şunlardır:
- Aracın başka bir araca veya nesneye çarpması
- Araca başka bir araç tarafından çarpılması
- Aracın yanması
- Aracın çalınması
- Araca üçüncü kişiler tarafından zarar verilmesi
Kişisel Eşyalar Kasko Kapsamına Girer mi?
Kaza sırasında kişisel eşyaların zarar görmesi, bazı kasko çeşitlerinin teminatı altındadır. Bu tip durumlarda söz konusu eşyaların ikinci el piyasa değerleri baz alınarak hasar ödemesi yapılır.
Araç Anahtarı Evden Çalınırsa Kasko Karşılar mı?
Araç anahtarının çalınması ek teminatlar arasındadır. Bu teminata sahip olan kasko sigorta poliçeleri, aracın anahtarının evden çalınma veya gasp edilmesi durumunda ortaya çıkan hasarı karşılar.
Araç Aksesuarları Kasko Sigortasına Dahil midir?
Kasko sigortası yaptırılmış olan aracın fabrika çıkışı olarak orijinal aksamda barındırdığı tüm aksesuar kasko sigortasına tabidir. Bunun dışında herhangi bir modifikasyon işlemi ile araca sonradan eklenmiş olan aksesuarlar kasko sigortasının kapsamı dışındadır. Ancak bazı sigorta şirketleri bu söz konusu aksesuarları çeşitli ek teminatlarla kapsam altına alabilir. Bunun için poliçeye ek teminatlar eklenir ve poliçenin bedeli artar.
Kasko Poliçesi Ne Zaman Yenilenir?
Kasko poliçesi, sigorta poliçesinin sona ermesiyle birlikte yenilenebilir. Kasko sigorta poliçeleri genelde bir yıl süreyle yapılır. Bu süre sonunda poliçe yenilenebilir. Poliçeyi yenilemek için herhangi bir zorunluluk veya zaman sınırlaması ise yoktur. Araç sahibi istediği zaman poliçesini yenileyebilir veya yeniden kasko yaptırmayabilir. Ancak bu tip durumlarda hasarsızlık indirimine dikkat edilmelidir. Eğer araç kasko süresi boyunca herhangi bir hasar almamışsa, hasarsızlık indiriminden faydalanabilmek için, poliçe yenileme işleminin sigorta şirketine bağlı olarak en geç 1 ile 6 ay arasında yapılması gerekir.
Kasko Sorgulama Neden Yapılır?
Kasko sorgulama işlemi, e-devlet üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilir. E-devlete giriş yaptıktan sonra arama bölümüne “kasko poliçe ve hasar bilgileri sorgulama” yazılarak ilgili sayfaya girilir. Burada araç plaka numarasını soran bir bölüm bulunur. Araç plaka numarası girildikten sonra kişiye ait kasko bilgileri ekrana verilir. Kişiler bu yöntemle yalnızca kendi adlarına kayıtlı kasko sorgulaması yapabilir.
Sigorta Şirketi Değişikliğinde Kasko Hasarsızlık İndirimi Ne Olur?
Hasarsızlık indirimi, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu tarafından güvence altına alınan yasal bir haktır. Bu nedenle sigorta şirketi değiştirilmesi halinde hasarsızlık indirimi hakları, olduğu gibi devam eder. Hasarsızlık indiriminin oranlarında ise herhangi bir değişiklik meydana gelmez.
Kasko Teklifi Veren Sigorta Şirketleri Hangileridir?
Kasko teklifi veren sigorta şirketleri şunlardır.
- Aksigorta
- Anadolu Sigorta
- Ankara Sigorta
- Bereket Sigorta
- Doğa Sigorta
- ERGO Sigorta
- Eureko Sigorta
- GİG Sigorta
- Groupama Sigorta
- Güneş Sigorta
- HDI Sigorta
- Koru Sigorta
- MAPFRE Genel Sigorta
- Quick Sigorta
- Ray Sigorta
- Sompo Japan Sigorta
- Türk Nippon Sigorta
- Zurich Sigorta
Sigorta Şirketine Başvurmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
Herhangi bir kazadan veya hasar durumunda sigorta şirketine başvurmak için gerekli olan belgeler şunlardır.
- Kaza tespit tutanağı
- Sigorta poliçesi fotokopisi
- Varsa kaza yeri fotoğrafları
- Ehliyet ve ruhsat fotokopisi
- Varsa görgü veya ifade tutanakları
- Kaza tespit tutanağını polisin tuttuğu durumlarda alkol raporu
Kaza Anında Kasko Şirketlerinden Nasıl Fayda Alınabilir?
Kaza anında kasko şirketlerinden faydalanabilmek için öncelikle kaza ve hasar durumu belgelenmelidir. Bunun için her türlü fotoğraf, video ve dijital ortam öğesi kullanılabilir. Ardından kasko şirketine telefon açılarak durum bildirilir, gerekiyorsa çekici veya ikame araç talebinde bulunulabilir. Ardından araç, kasko şirketiyle anlaşmalı olan servislere götürülmelidir. Daha sonra gerekli evraklar sigorta şirketine ulaştırılmalıdır.
Kasko Sigortası Acil Yardım Hizmetleri Nelerdir?
Kasko sigortası acil yardım hizmetleri şunlardır.
- İkame araç
- Çekici
- Acil yakıt temini
- Acil lastik değişim hizmeti
- Çilingir hizmeti
- Tıbbi yardım hizmeti
- Geçici barınma (otel vs.) hizmeti
- Acil şoför temini
- Yedek parça temini
Kasko Sigortası Teminatının Dışında Kalan Hasarlar Nelerdir?
Kasko sigortası teminatının dışında kalan hasarlar şunlardır.
- Aracın, ehliyeti olmayan kişilerce kullanılması sonucu ortaya çıkan hasarlar
- Araca taşıma sınırından fazla yük yüklenmesi sonucu meydana gelen hasarlar
- Aracın Karayolları Trafik Kanunu tarafından yasaklanan düzeyde alkol veya uyuşturucu madde etkisi altında kullanılmasından kaynaklanan hasarlar
- Araca yapılan modifikasyon işlemleri sırasında meydana gelen hasarlar
- Nükleer yakıt veya nükleer atıklardan kaynaklanan hasarlar
- Savaş ve işgal gibi durumlardan kaynaklanan maddi zararlar
- Aracın ruhsatlı taşıma hakkına sahip gemi veya trenler dışında herhangi bir şekilde denizden veya havadan taşınması sonucu ortaya çıkan hasar veya kayıplar.
Araç Çalınması Durumunda, Aracın Merkezi Kilit ve Alarm Sisteminin Değiştirilmesi için Kaskodan Faydalanılabilir mi?
Aracın merkezi kilit ve alarm sisteminin değiştirilmesi, ek teminatlar arasında yer alır. Bu teminata sahip kasko poliçelerinde kaskodan faydalanmak mümkündür. Ancak ek teminatlar arasında olsa dahi bu tip durumların limitleri bulunur. Limitin üzerinde kalan masraflar ise sigortalı tarafından ödenir.
Alkollü Kazada Kasko Hasarı Karşılar mı?
Aracın Karayolları Trafik Kanunu tarafından yasaklanmış oranda alkol veya uyuşturucu madde etkisi altında kullanılması sırasında meydana gelen kazalardan doğan masraflar, kasko tarafından karşılanmaz. Ayrıca bu tip durumlarda haklı veya haksız durumda olsun alkollü taraflar, alkollü araç kullanma cezası ile cezalandırılır.
Aracın Çekilmesi Esnasında Oluşan Hasarlar Kaskoya Dahil midir?
Aracın polis veya benzeri kamu görevlisi tarafından çekilme işlemi sırasında meydana gelen hasarlar, kasko sigortası tarafından karşılanır. Bunun dışındaki çekme işlemlerinde meydana gelen hasarların karşılanması ise hasarın meydana geliş biçimine bağlı olarak değişir.
Kazada Kusurlu Olsak Bile Kasko Hasarı Karşılar Mı?
Kaza anında araç sahibinin kusurlu olması durumunda da kasko hasarı karşılar. Kasko, aracı mali açıdan güvence altına alır. Ancak kaskonun ödeme yapmayacağı durumlar da bulunur. Kaskonun ödeme yapmayacağı durumlar şunlardır.
- Kapı ya da camların açık unutulması sebebiyle aracın çalışması
- Anahtarın kontakta unutulması sebebiyle aracın çalınması
- Aracı satın alacağını beyan eden kişiler tarafından deneme sürüşündeyken çalınması
Kasko Sigortası Hasar Talebi Nasıl Yapılır?
Herhangi bir hasar durumunda kasko sigortasından maddi tazminat talebinde bulunmak için öncelikle kasko sigorta poliçesini hazırlayan sigorta şirketi ile iletişime geçilmelidir. Kasko sigorta poliçesinin fotokopisi, kaza tespit tutanağı, ehliyet ve ruhsat fotokopisi ile varsa hasarı ve kazayı gösteren fotoğraf, ifade ve görgü tutanakları şirkete iletilmelidir. Gerekli hallerde alkol raporu da iletilmelidir. Ayrıca araç üzerinde ipotek veya rehin bulunuyorsa, ilgili bankadan alınan resmi belgeler de sigorta şirketine teslim edilmelidir. Bu belgeleri ilettikten sonra hasar ihbarında bulunulur ve maddi tazminat talep edilebilir.
KASKO Sigortası Hangi Durumlarda Ödeme Yapmaz?
Kasko sigortasının ödeme yapmadığı durumlar şunlardır.
- Ehliyeti olmayan birisi tarafından aracın kullanılması sonucu meydana gelen kazalar
- Araca taşıma haddinin üzerinde yük yüklenmesi sonucu meydana gelen hasarlar
- Aracın alkol veya uyuşturucu madde etkisi altında kullanılması sonucu meydana gelen kazalar
- Modifiye işlemleri sırasında oluşan hasarlar
- Nükleer enerji veya atıklardan kaynaklanan hasarlar
- Savaş, işgal ve ayaklanmadan kaynaklı hasarlar
- Aracın ruhsatsız nakliye araçları ile deniz veya hava yoluyla taşınması sonucu ortaya çıkan hasarlar.
Kasko Sigortası Kapsamı ve Teminatları Nelerdir?
Kasko kapsamı ve teminatları, sigorta poliçesinde yer alan ve aracı güvence altına alan maddelerdir. Poliçede yer alan teminat maddeleri gerçekleştiğinde, araç sahipleri mevcut hasarlarını telafi etmek amacıyla kasko şirketiyle iletişime geçebilir. Kasko sigortası ana teminatları şunlardır:
- Aracın bir başka araç ya da cisimle çarpışması
- Aracın alev alıp yanması
- Araca üçüncü kişiler tarafından zarar verilmesi
- Aracın çalınması ya da çalınmaya teşebbüs sebebiyle hasar görmesi
Kasko sigortasında ana teminatlara ek teminatlar da eklenebilir. Kasko ek teminatları aşağıdaki gibidir:
- Ferdi kaza teminatı
- Enflasyon teminatı
- Deprem teminatı
- Kullanım kaybı teminatı
- Sel ve su baskını teminatı
- Hukuki yardım teminatı
- Terör teminatı
- Kilit sistemi teminatı
- yanlış akaryakıt dolumu teminatı
KASKO Sigortalarının Genel Şartlara Göre Türleri Nelerdir?
Kasko, kapsamına göre birçok çeşide ayrılır. Kişiler, ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda kendileri için en uygun olan kasko türünü seçebilir. Kasko çeşitleri şunlardır.
- Dar kasko
- Genel kasko
- Genişletilmiş kasko
- Tam kasko
KASKO Sigortasında Ekstra İndirim Avantajı Var mıdır?
Kasko sigortasında ekstra indirim avantajları da bulunur. Bu indirimler özellikle meslek grupları üzerinde yapılır. Asker, polis, memur, öğretmen, akademisyen, eczacı, vali ve kaymakamlar için pek çok sigorta şirketi tarafından %20 oranına kadar indirim avantajı sunuluyor. Öğretmen indirimi genellikle %15 iken doktor indirimi %14, asker ve kolluk kuvvetleri için uygulanan indirim oranı ise %20 olarak öne çıkar.
Araç Değişiminde Kasko Hasarsızlık İndirimi Ne Olur?
Hasarsızlık indirimi yasal bir hak olup, araca değil kişiye tanımlanır. Bu nedenle kişi araç değiştirse bile hasarsızlık indirimi devam eder.
Kasko Sigortası Sahibi Kaza ve Hasar Anında Ne Yapmakla Yükümlüdür?
Kasko sigortası sahibi, kaza ve hasar anında şu adımları uygulamalıdır:
- Video, fotoğraf veya ses kaydı gibi her türlü multimedya öğesi kullanılarak kaza ve hasar durumu belgelenmelidir.
- Kasko sigortasının yaptırıldığı şirkete en geç 5 gün içerisinde telefon açılarak durum bildirilmelidir.
- Araçta sigorta yokmuş gibi her türlü kurtarma işlemi yapılmalı ve her türlü güvenlik önlemi alınmalıdır.
Aracın Ruhsatı Devredildiğinde Kasko Sigortası Devredilir mi?
Araç devri sırasında kasko sigortası aracın yeni sahibine devredilmez. Araç devrinden sonra kasko sigortası tamamen iptal olur. Ancak kaskoyu yaptırmış olan kişi, yeni aracında kaskosunu kullanmaya devam edebilir. Daha önce yaptırdığı kaskodan kalan gün sayısını yeni aracına aktarabilir.
Kasko Poliçesi Bitmeden Araç Satılır ise Aynı Poliçe Yeni Satın Alınan Araç İçin Kullanılabilir mi?
Kasko sigortası yaptıran bir sigortalı, aracını sattıktan sonra yeni araç aldığında, kasko poliçesi bitmemiş ise kasko sigortasını yeni araç için kullanabilir. Bitmemiş olan kasko poliçesinden kalan haklar ve gün sayısı yeni araç için tanımlanarak devam eder.
Nasıl Daha Düşük Teminatlı Kasko Alınabilir?
Düşük teminatlı kasko alabilmek için pek çok sigorta şirketinin kasko sigorta teklifleri incelenmelidir. Kimi zaman şartları tamamen aynı olan ve aynı teminatlara sahip olan poliçelere farklı fiyat tekliflerinin verildiği durumlar da vardır. Bu nedenle en avantajlı kasko teklifini almak için tüm sigorta şirketlerini karşılaştırmak gerekir. encazip.com üzerinden kasko sigortası teklifi sunan tüm sigorta şirketlerinin teklifleri hızlı bir şekilde görülebilir ve karşılaştırılabilir.
KASKO Poliçelerinde, Karşı Araca Verilen Hasar Karşılanır mı?
Kasko sigortası yalnızca kasko yapılan aracın masraflarını karşılar. Karşı tarafın masraflarının karşılanması ise zorunlu trafik sigortası tarafından yapılır. Ancak bazı durumlarda zorunlu trafik sigortasının limitleri karşı tarafın masraflarını karşılamaya yetmeyebilir. Bu tip durumlarda şayet kasko poliçesi içerisinde “ihtiyari mali mesuliyet teminatı” bulunuyorsa zorunlu trafik sigortasının karşılayamadığı kısım kasko tarafından ödenir.
Kasko Sigortası için Sigorta Eksperi Nasıl Çalışır?
Sigorta eksperi, sigorta şirketi tarafından yetkilendirilen bir uzmandır. Sigorta eksperi, herhangi bir hasar veya benzeri durumda aracı inceleyerek ortaya çıkan masrafı tespit etmekle mükelleftir. Sigorta eksperleri, uzmanlık alanlarına göre görev yaparlar. Kasko sigortaları için görev alan eksperler, araçlar konusunda uzmandır.
Kasko sigortası eksperi ilk olarak tüm bilgi, belge, veri ve doneleri inceleyerek hasarın şeklini, miktarını ve nedenini tespit eder. Ardından onarım maliyetlerini hesaplar. Sigortalı ve servis arasındaki iletişimde de önemli rol oynayan sigorta eksperi, gözetim faaliyetlerinde bulunarak işlemlerin olağan ve sorunsuz yürüdüğünden emin olur.
Kasko Kodu Nedir?
Kasko kodu, her kasko sigorta poliçesinde bulunan ve yalnızca o poliçeye özgü olan eşsiz ve benzersiz bir koddur. Bu kod sayesinde hiçbir kasko sigorta poliçesi birbirine karışmaz. Sigorta acenteleri kasko bilgilerine bu kod yardımıyla hızlı bir şekilde ulaşabilir. Kasko kodu, kasko sona erdikten yıllar sonra bile geçmişteki kasko sigorta poliçesini işaret eder.
Hasarlı Araç, Anlaşmalı Servise Başkasının Adına Bırakılabilir mi?
Hasar görmüş olan araç, sigortalı tarafından belirlenmiş olan herhangi bir kişi tarafından anlaşmalı servise bırakılabilir.
Aracın Çalınması Halinde Tazminat Ödemesi için Bekleme Süresi Ne Kadardır?
Kaskolu aracın çalınması halinde, aracı bulma çalışmaları için kolluk kuvvetlerinin araştırmaları beklenir. Bu araştırmaların 30 işgünü içerisinde herhangi bir netice vermemesi halinde sigortalı kişi, ilgili makamlardan aracın bulunamadığına ilişkin resmi bir yazı ile sigorta şirketine başvurduğu takdirde tazminat ödemesi gerçekleşir.
Araç TRAMER Kaydı Olmadan Kasko Başvurusu Yapılabilir mi?
TRAMER kaydı olmadan kasko başvurusu yapılabilir. TRAMER, tüm araçların sigorta bilgilerini ve hasar kayıtlarını içeren bir sistemdir. Bir aracın TRAMER kaydı olmaması, aracın daha önce hasar almadığını veya sigorta bilgisi olmadığını gösterir. Bu durum kasko başvurusu yapmaya engel değildir.
El Senedi ile Satılan ve Kazaya Karışmış Araçların Hasar Sorumluluğunda Kasko Sigortası Bir İşleve Sahip midir?
Kasko sigortasının devreye girebilmesi için, aracın resmi olarak kasko sigortasını yaptıran kişinin üzerine kayıtlı olması gerekir. Bu nedenle el senedi ile satılmış ve henüz resmi olarak sigortalının üzerine geçmemiş olan araçlar kasko sigortasından faydalanamaz.
Kasko Sigortası Mini Onarım Hizmetleri Nedir?
Mini onarım hizmeti; kaskolu aracın boya, döşeme, tampon, kaporta ve ön cam gibi parçalarında meydana gelen hasarların önceden belirlenmiş olan limitler kapsamında karşılandığı ve hasarsızlık indiriminin bozulmadığı bir hizmet paketidir.
Kasko Sigortası Prim Koruma Teminatı Nedir?
Prim koruma teminatı, kasko yaptırmış kişinin istek dışında işsizlik, iş göremezlik veya hastaneye yatış gibi durumlarla karşılaşması halinde kasko sigorta poliçesinin geri kalan prim borçlarının ödenmesini sağlayan bir teminat türüdür. Bazı durumlarda ise kasko sigortasına daha önce ödenmiş olan prim tutarları sigortalıya bazı limitler dâhilinde geri iade edilir.