CEPTETEB Marifetli Hesap Nedir?

CEPTETEB Marifetli Hesap, birikimlerin özel faiz oranlarıyla, gecelik vadeli mevduatta değerlendirildiği bir hesap türüdür. Marifetli Hesap kullanıcıları, diledikleri zaman para yatırıp çekebilir, otomatik ödeme talimatı verebilir ve para transferi gerçekleştirebilir.
CEPTETEB Marifetli Hesap Nedir, Nasıl Açılır?

CEPTETEB Marifetli Hesap Avantajları Nelerdir?

Günlük vadeli olarak çalışan CEPTETEB Marifetli Hesap, düşük riskli bir yatırım türüdür. Anapara ve anaparaya eklenen faizin değerlendirilmesini sağlayan Marifetli Hesap avantajları şunlardır:

  • Günlük vadeli olması sebebiyle vade bekleme derdi yoktur.
  • Türk lirası, dolar, euro ve sterlin para türlerinde açılabilir.
  • Hem anapara hem de faiz üzerinden faiz getirisi sağlar.
  • Türk lirası cinsinden hesap açımında 45 gün geçerli hoş geldin faizi bulunur. Diğer para birimlerinde 30 gün süreyle hoş geldin faizi verilir.
  • Her para birimi için hoş geldin faizinden yararlanılabilir.

CEPTETEB Marifetli Hesap Faizi Nasıl Hesaplanır?

CEPTETEB Marifetli Hesap faiz hesaplama CEPTETEB mevduat faiz oranları üzerinden günlük olarak yapılır. Hesaplama yapılırken saat 17.00’den önce hesapta bulunan tutar baz alınır. 17.00 sonrası hesaba aktarılan tutar, sonraki günün valörüyle (değeriyle) dikkate alınır. Günlük olarak hak kazanılan faiz getirisi, sonraki günler hesaplamaya dahil edilir. Örneğin hesapta 50.000 TL anaparanın bulunduğu bir örnekte 500 TL faiz getirisi elde edilsin. Sonraki gün hesaplama 50.500 TL üzerinden gerçekleştirilir.

CEPTETEB Marifetli Hesap Saatleri Nelerdir?

CEPTETEB Marifetli Hesap saati 17.00’dir. Saat 17.00’den önce hesaba yatırılan tutar ilgili günün valörüne, 17.00 sonrası hesaba aktarılan tutar ise sonraki iş gününün valörüne eklenir.

CEPTETEB Marifetli Hesap Nasıl Açılır?

CEPTETEB Marifetli Hesap, çeşitli kanallardan açılabilir. Marifetli hesap açılabilecek kanallar şunlardır:

  • Bütün TEB şubeleri
  • CEPTETEB İnternet Şubesi
  • CEPTETEB Mobil Uygulaması
  • Karşılaştırma siteleri

Banka müşterileri CEPTETEB İnternet Şubesi ve Mobil Uygulaması üzerinden Marifetli Hesap açmak için şu adımları izleyebilir:

  • CEPTETEB Mobil Uygulaması ya da İnternet Şubesi üzerinden müşteri numarası ve şifresi kullanılarak hesaba giriş yapılır.
  • Hesaba giriş yaptıktan sonra “Hesaplar” menüsüne tıklanır.
  • Açılan ekranda “Hesap Aç”a tıklanır.
  • Yönlendirilen sayfada “CEPTETEB Marifetli Hesap Aç” butonuna tıklanır ve CEPTETEB hesap açma başvurusu bankaya iletilir. Hesap açma başvurusu onaylandıktan sonra güncel mevduat faiz oranları üzerinden kar elde etmeye başlanabilir.

CEPTETEB Marifetli Hesap Nasıl Kapatılır?

TEB şubelerinden ve CEPTETEB Destek Merkezi üzerinden Marifetli Hesap kapatma başvurusu yapılabilir. Şubeye gitmeden Marifetli Hesap kapatmak için Müşteri Destek Merkezi aranabilir. Müşteri temsilcisi ile yapılacak görüşmede iptal talebi ve detaylarını temsilciye iletmek yeterli kabul edilir.

CEPTETEB Otomatik Fon Alımı Nedir?

CEPTETEB otomatik fon alımı, “Pratik Hesap” olarak tanımlanan vadesiz TL hesabı üzerinden gerçekleştirilir. Hesapta bulunan bakiyenin nakit ihtiyacı için ayrılan tutar dışında kalan kısmı, günlük olarak fon alımında değerlendirilir. Hesaptaki parayla otomatik gerçekleştirilen fon alım işlemleri, "Otomatik Fon Alımı" olarak adlandırılır. Hesaptan yapılacak ürün para çıkışları, fon bozularak gerçekleştirilir. Fon alım işlemleri için ayrıca talimat verme gerekliliğinin olması otomatik fon alım-satımını avantajlı kılar.

CEPTETEB Marifetli Hesap Vade Süresi Ne Kadardır?

CEPTETEB Marifetli Hesap, günlük olarak vadelendirilir. Hesap valör atlatma saati 17.00 olarak kabul edilir. Yani 17.00 öncesi aktarılan tutarlar ilgili günün hesaplamasına dahil edilirken 17.00 sonrası aktarılacak tutarlar sonraki iş gününün hesaplamasına dahil edilir.

İlgili İçerikler

21 Ağustos 2024 tarihinde yayınlandı.
Son Güncelleme: 22 Ağustos 2024
EnCazip Ekibi
EnCazip Ekibi
Yazar
Yazar Hakkında
encazip.com’un amacı, tüketicilere her durumda tasarruflu ve cazip olanı gösteren bir kutup yıldızı olmaktır. Tüketicilerin tasarruf etmelerini ve bu süreçte kendilerini güvende hissetmelerini hedefler.
Detaylı Bilgi