Beyaz Altın Nedir?

Beyaz altın, nikel ve çinko gibi materyallerden imal edilen altın türüdür.
Beyaz Altın Nedir? Beyaz Altın - Sarı Altın Arasındaki Fark

Görüntüsü itibarıyla bu ismi alan beyaz altın, estetik görüntüyü desteklemesi sebebiyle yoğun olarak tercih edilir. Bireyler yatırım amaçlı da beyaz altın satın alabilir. İşlenmemiş beyaz altın, sarı altına kıyasla daha uzun süreli dayanır. Bu sebeple beyaz altının uzun ömürlü olduğu söylenebilir.

Beyaz Altın Kaç Ayar?

Beyaz altın ayarı ile sarı altın ayarı birbirinden farklıdır. Beyaz altın genellikle 14-18 ayar arasındadır. Sarı altın ayarı ise beyaz altına kıyasla daha yüksektir. İçerisinde bulunan diğer metaller sebebiyle beyaz altın sarı altına kıyasla daha dayanıklıdır.

Beyaz Altın Satarken Değer Kaybeder mi?

Altın, günümüzdeki en önemli yatırım araçlarından biridir. Kişiler paranın değer kaybetmesini önlemek amacıyla altın satın alır. Beyaz altın değeri sebebiyle yatırım aracı olarak tercih edilir. Özellikle değerli takı formunda satın alınan beyaz altında işçilik kaynaklı değer kaybı yaşanabilir. Değer kaybının yaşanmaması için altını kısa süreli değil uzun süreli bir yatırım aracı olarak düşünmek gerekir.

Beyaz Altın Sararır mı?

Beyaz altınla sarı altın arasındaki fark içeriğinden ve renginden kaynaklanır. Beyaz altın, zamana bağlı olarak aşındıkça hafif sararabilir.

22 Ayar Beyaz Altın Olur mu?

Altının saf hali sarı renkli ve yumuşaktır. Gerek yapısının sertleşmesi gerekse de renginin istenen görüntüye ulaşması için altına uygulanan bazı işlemler vardır. Bu işlemler sonucunda 22 ayar beyaz altın da elde edilebilir. Altına çinko, gümüş ve paladyum gibi metaller eklendiğinde 22 ayar beyaz altın görüntüsü elde edilebilir.

Beyaz Altın Neden Sararır?

Beyaz altın gramı “beyaz” görüntüye kavuşturabilmek için alaşıma rodyum eklenir. Rodyum hem beyaz hem de sert bir metaldir. Bu metal, zamanla aşınır ve beyaz altın sararmaya başlar.

Beyaz Altının Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Altın manyetik özellikli bir madde değildir. Mıknatıs ile yaklaştırılması halinde mıknatısa yapışması da mümkün değildir. Altının gerçekliğini test etmek için mıknatısa yaklaştırılması yeterlidir.

Beyaz Altın Nasıl Parlatılır?

Tuz ve karbonat beyaz altının parlatılması için kullanılabilir. Karışım için sıcak suya tuz ve karbonat dahil edilir. Ardından altın bu suda belirli bir süre bekletilir. 10 dakikalık sürenin ardından sudan çıkarılan altın hafifçe ovulur. Bu işlem sonucunda beyaz altın parlatılmış olur.

İlgili İçerikler

11 Mart 2024 tarihinde yayınlandı.
Son Güncelleme: 4 Ağustos 2024
Kader Arslan
Kader Arslan
İçerik Yazarı
Yazar Hakkında
1998 doğumlu olan Kader Arslan, Karadeniz Teknik Üniversitesi Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Lisans eğitimi aldığı dönemde eşzamanlı olarak yazarlık ve editörlük alanında çalıştı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisat Anabilim Dalı üzerine yüksek lisans eğitimi almaya devam ediyor. Ekonomi ve Finans dallarında uzmanlığa sahip Aslan, kariyerine akademisyen olarak devam etmektedir.
Detaylı Bilgi