Eğitim sigortası, herhangi bir öğrencinin eğitim masraflarını üstlenen kişilerin yaptırabileceği bir sigorta türüdür. 18-65 yaş arasındaki herkes, bir öğrencinin eğitim masraflarını karşılıyor olmak koşuluyla eğitim sigortası yaptırabilir. Eğitim sigortasının amacı, eğitim masraflarını karşılayan sigortalının olası vefatı halinde öğrencinin eğitim hayatının sekteye uğramasını engellemektir.
En cazip sigortayı anında bulun!
Eğitim Sigortası Ne İşe Yarar?
Eğitim sigortası, eğitim masrafları karşılanan bir öğrencinin eğitim hayatını güvence altına alır. Sigorta sahibi kişi, yaptırdığı eğitim sigortası ile öğrencinin eğitim masraflarını güvence altına alır. Sigortalının vefatı halinde sigorta devreye girer ve eğitim sekteye uğramamış olur.
Eğitim Sigortalarında Teminatlar Nelerdir?
Eğitim sigortalarında amaç öğrencinin eğitiminin sekteye uğramasını engellemektir. Bu nedenle eğitim sigortasının temel teminatı vefat teminatıdır. Öğrencinin eğitim masraflarını karşılayan sigortalının vefat etmesi halinde, vefat teminatı devreye girer. Sigorta, poliçesindeki şartlara uygun olarak tazminat öder.
Eğitim Sigortası Ne Zaman Yapılır?
Eğitim sigortası, bir öğrencinin eğitim masraflarının karşılanıyor olması durumunda yaptırılır. Sigorta yapılan kişi öğrenci değil, öğrencinin eğitim masraflarını karşılayan kişidir. Öğrencinin eğitim masraflarını karşılayan kişinin vefatı halinde öğrencinin eğitim hayatı sekteye uğramaz.
Eğitim Sigortası Nasıl Hesaplanır?
Eğitim sigortasının hesaplanmasında bazı faktörler göz önünde bulundurulur. Bu faktörlerden en önemlisi eğitimin süresidir. Eğitim süresi, eğitim giderleri ve diğer eğitim masrafları göz önünde bulundurularak eğitim sigortası hesaplanır. Eğitim sigortası hesaplanırken ayrıca sigortalının sağlık durumu da göz önünde bulundurulur. Eğitim Sigortası primlerinin tamamı, vergi mükellefinin aylık gelirinin %15'ini veya yıllık asgari ücret tutarını aşmayacak şekilde gelir vergisinden düşülebilir.
Eğitim Sigortasının Avantajları Nelerdir?
Eğitim sigortasının hem sigorta sahibine hem de öğrenciye sağladığı belirli avantajlar bulunur. Eğitim sigortası avantajları aşağıdaki gibi sıralanabilir.
- Öğrencinin eğitim hayatını güvence altına alır.
- Asistans hizmetlerinden faydalanma imkanı sunar.
- Sigorta bedelinin belirli şartlar altında vergiden düşürülebilmesine olanak sağlar.
Eğitim Sigortası İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
Eğitim sigortası yaptırmak için bazı belgelerin bankaya ibraz edilmesi gerekir. Sigorta poliçesi açısından gerekli olan belgeler aşağıdaki gibi sıralanabilir.
- Eğitim sigortası başvuru formu
- Sigortalının kimlik belgesi
- Lehtarın (öğrencinin) kimlik belgeleri
- İkametgah ilmuhaberi
Eğitim Sigortası Zorunlu mudur?
Eğitim sigortası, yaptırması zorunlu bir sigorta türü değildir. Eğitim sigortası tamamen isteğe bağlı olarak yapılır. Eğitim sigortasının amacı, eğitim masrafları karşılanan öğrencinin, eğitim hayatının sekteye uğramasının engellenmesidir.