Ana sayfa > basin > bultenler > evlilikte tasarrufada evet 02 Agustos 2016

Evlilikte tasarrufa da “EVET”

Düğün sezonunun içerisinde olduğumuz bugünlerde, yepyeni hayatlarına “evet” demek üzere son hazırlıklarını yapan çiftler, en cazip tasarruf yöntemleri ile evde mucizeler yaratabilir.

Yeni bir hayata “evet” derken, ortak yaşamın getirdiği yükümlülükleri de en doğru biçimde yönetmek gerekir. Evlerde sarfedilen enerjinin yaklaşık yüzde 20’sinin elektrikli aletlerden kaynaklandığı göz önüne alınırsa; uygulanabilecek küçük adımların, büyük farklar yaratarak tasarruflu bir hayatın temelini oluşturabileceği söylenebilir.

Enerji Verimliliği Etiketi” olan aletleri seçmekte fayda var

Yeni kurulacak evlere yapılan elektrikli ev aletleri alışverişi esnasında “Enerji Verimliliği Etiketi”ne sahip ürünleri tercih etmek, ilgili cihazın yıllık enerji tüketimi bazında fikir sahibi olunmasını sağlayarak enerji  tasarrufu kolaylaştırır. Buna göre; A, B, C, D, E,F ve G harfleriyle ifade edilen ve 7 gruptan oluşan sınıflandırmada “A” sınıflandırması en düşük enerji tüketimini ifade eder. “A” sınıfı bir alet alınması, yıllık ortalama enerji tüketiminde yüzde 45 oranında bir enerji tasarrufu elde etmeye yardımcı olur.

Küçük adımlar faturaları da aydınlatıyor

Özellikle yeni evli çiftler tarafından, her geçen yenileri çıkan son teknoloji ürünleri tercih ediliyor. Daha az enerji tüketen LED aydınlatma da bu seçimlerden biri. Enerji verimli ürünlerin, evlerde sağlayacağı kaliteli aydınlatmanın yanı sıra, faturalara da olumlu bir biçimde yansıdığı bir gerçek. Duvarlara daha açık renkte boya uygulanması ve kullanılmayan odaların ışıklarının kapalı tutulması gibi basit yöntemler elektrik faturalarını da aydınlatıyor.

Mutfaktaki elektrikli ev aletlerinde dikkat edilmesi gerekenler

Gündelik kullanımında herkesin elinin altında olan mutfak aletlerinde özellikle dikkat edilmesi gereken noktaların altını çizen elektrik tedarikçileri karşılaştırma internet sitesi EnCazip de konuyla ilgili “Çoğu zaman evlerimizde, özellikle mutfaklarda elektrikle çalışan birçok aletin fişini prizde bırakıyoruz. Çay, kahve makineleri, el mikserleri derken mutfakların gündelik yardımcıları prize takılıyken kullanılmıyor olsa da enerji tüketmeye devam eder. Kullanılmayan her cihazın fişten çıkarılması daha az enerji tüketimine, böylelikle de daha ucuz elektrik faturası ödenmesine yardımcı olur” yorumuna yer verdi.

EnCazip, Türkiye’de ilk defa tüketicilerin elektrik faturalarında enerji tasarrufu etmelerine yardımcı olan tarafsız, ücretsiz ve bağımsız bir karşılaştırma ve elektrik tedarikçisi değiştirme platformudur. Tüketicilerin en cazip indirimli elektrik tarifelerini kolayca bulabilmeleri için elektrik tedarikçilerinin tarifelerini anlaşılabilir ve şeffaf bir şekilde karşılaştıran EnCazip, tüketicilerin haklarını korumayı ve tüketicilere en yüksek faydayı sağlamayı temel stratejisi olarak belirlemiştir. Şirket, 2015 yılında gerçekleştirdiği uluslararası ortaklık sayesinde kurucuları oldukları şirketler arasında İngiltere’nin en büyük elektrik tedarikçisi karşılaştırma sitesi uSwitch ve Avrupa’nın en büyük karşılaştırma sitesi Kelkoo’nun da bulunduğu güçlü ortaklarının 20 ülkede edindikleri tecrübeleri Türkiye piyasasında uygulamaya geçirmiştir.

Murat Karakoç                                                                    Müge Şenel Esatoğlu

mkarakoc@webershandwick.com                                 msenel@webershandwick.com

0212 317 55 38                                                                 0212 317 55 42