Tatilin çocuklara kazandırabileceği en güzel şey: Tasarruf alışkanlığı!

Tatilin çocuklara kazandırdığı güzel şeyler |EnCazip

EnCazip FacebookEnCazip TwitterEnCazip Google+EnCazip Whatsapp

Elektrik tedarikçinizi hemen değiştirebilirsiniz!
Ucuz elektrik kullanmak için tedarikçileri EnCazip'te anında karşılaştırın!
EnCazip Elektrik İlinizde
EnCazip Elektrik Abone Grubu

-Yaz tatiliyle birlikte artması beklenen bilgisayar, oyun konsolu gibi elektronik aletlerin faturaları kabartmaması ve çocuklara tasarruf bilincinin kazandırılması için; EnCazip tüketicilere tasarruf önerileri sunuyor.

İlk ve ortaöğretim kurumları 17 Haziran itibarıyla Yaz Tatiline giriyor. Okullların tatile girmesiyle birlikte çocuklar; bilgisayar, televizyon, tablet ve oyun konsolu gibi elektronik cihazlarla daha fazla vakit geçirebilecek. Bu durum, elektrik tüketiminde ve dolasıyla faturalarda doğal bir artış da yaratacak. Çocukların elektronik aletlerle daha fazla vakit geçireceği yaz ayları, onlara tasarruf bilincini aşılamak ve tasarruf alışkanlığı kazandırmak için büyük bir fırsatı da beraberinde getiriyor.

Türkiye’nin ilk elektrik tarifeleri karşılaştırma ve tedarikçi değiştirme internet sitesi EnCazip, yaz tatilinde faturaların artmaması için çocukların da dikkat edebileceği ve böylece küçük yaşlardan itibaren tasarruf alışkanlığı kazanabilecekleri çeşitli tasarruf önlemleri sunuyor. Küçük önlemler ve uyarılarla hem elektrik faturalarınızın düşmesine    hem de çocuklarınızın tasarruf alışkanlığı kazanmasına önemli katkınız olabilir! İşte EnCazip’in çocuklara tasarruf alışkanlığı kazandıracak küçük önerileri:

LCD ekran kullanın, parlaklığa dikkat edin!

LCD ekranlar geleneksel CRT ekranlara göre yüzde 50-70 arası daha az enerji kullanır. LCD ekranlar, eşit boyutta bir CRT ekrana göre yılda ortalama 100 kilowatt/saat tasarruf  sağlar.

Bilgisayar monitörleri ne kadar parlaksa o kadar çok enerji harcar. Monitörün parlaklığı, gözlerin ışığa karşı daha duyarlı olduğu karanlık ortamlarda azaltılabilir.

Ekran koruyucu yerine tasarruf modunu kullanın!

Grafik açısından zengin ekran koruyucular, sanılanın aksine bilgisayarın ortalama iki kat daha fazla enerji harcamasına sebep olur ve bilgisayarın uyku moduna  geçmesini engeller. Bilgisayarları, 20-30 dakika kullanılmadığında “Enerji Tasarrufu Modu”na geçecek şekilde programlamak enerji tasarrufu sağlar.

Elektrikli aletleri kapattıktan sonra fişini çekin

Fişi çekilmeden kapatılan aletler minimum düzeyde elektrik harcamaya devam eder. Bilgisayar ve oyun konsolları elektriğin yüzde 40’ını, genellikle kapalıyken harcıyor . Aletlerin uygun bir şekilde kapatıldıktan sonra fişleri mutlaka çekilmelidir.

Şarj aletlerini kullandıktan sonra çıkartın

Şarj olduktan sonra dizüstü ve tablet bilgisayarların ayrıca cep telefonlarının şarj aletleri kapatılmalıdır. Kapatılmadığı takdirde, neredeyse şarj sırasında tükettikleri kadar çok enerji tüketebilirler.

83 TL faturası olan tedarikçisini değiştirebilir!
Ayda 83 TL üzeri faturası olan artık cep telefonu operatörü değiştirir gibi elektrik tedarikçisi değiştirebilir.
EnCazip tedarikçiyi bulun!
Tedarikçinizi kolayca değiştirerek daha az elektrik faturası ödemek için hemen karşılaştırma yapın, hangi tedarikçinin en cazip tarifeyi sunduğunu anında bulun.
83 TL faturası olan tedarikçisini değiştirebilir!
EnCazip tedarikçiyi bulun!